NOVOZIR MN80

VARIANTA CLASICĂ ÎN COMBATERE

 

Substanța activă: 80% mancozeb
Formulare: pulbere umectabilă (WP)
Clasificare CLP: ATENȚIE
Certificat omologare: 1720/16.11.1995

Mod de acțiune
Novozir MN 80 este un fugicid de contact, pe bază de mancozeb utilizat în culturile de viță-de-vie, pomi fructiferi, legume, cartofi. Mancozeb din ditiocarbamați are acțiune multi-site și astfel, împiedică apariția fenomenului de rezistență la patogen.
Efect preventiv și antisporulant. Formează un film protector la suprafața frunzei.

Se vor aplica tratamente preventive, în condiţii favorabile atacului agenţilor patogeni. Se poate utiliza pe întreaga perioadă cu risc de apariţie a bolilor. Intervalul între tratamente este de 7-10 zile, în funcţie de gradul de atac şi evoluţia climatică. Volumul de apă utilizat este corespunzător fiecărei culturi, ce trebuie continuu adaptat pentru a acoperi cât mai bine plantele şi mai uniform fără a produce scurgerea soluţiei de pe frunze. Astfel 500-1000 l/ha la viţa-de-vie, 700-1000 l/ha la tomate, castraveţi, 250-350 l/ha la cartof, 750- 1500 l/ha la pomi fructiferi.

AVANTAJE:
• Se poate utiliza în combinații mixte cu fungicide sistemice și penetrante.
• Cel mai folosit fungicid de contact din lume.
• Modul de acțiune multi-site (întrerupe activitatea enzimatică în 6 puncte diferite), împiedicând apariția
fenomenului de rezistență.

ABONAȚI-VĂ LA LISTA NOASTRĂ DE EMAIL-URI

We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking above, you agree that we may process your information in accordance with these terms.
Designed by Pedro
Scroll to Top