POMAX

EVITĂ PRĂBUȘIREA FRUCTELOR

 

Substanța activă: pirimetanil 336 g/l + fludioxonil 133 g/l
Formulare: suspensie concentrată (SC)
Clasificare CLP: ATE NȚIE
Certificat omologare: 386PC/28.02.2018

Mod de acțiune
Fungicid pentru combaterea bolilor de depozit.

Pomax este un fungicid care combină acțiunea multiplă a pirimetanilului cu fludioxonilul. Pirimetanilul are următoarele moduri de acțiune: de contact, de vapori și translaminar cu efect simultan de inhibare a elongării, creșterii miceliului, dar și de oprire a sporulării. Fludioxonilul inhibă germinarea conidială a tubului embrionar și a creșterilor miceliene.

Pentru combaterea bolilor de depozit se recomandă efectuarea a două tratamente cu un interval de 7 zile între ele, înainte de recoltare cu respectarea timpului minim de pauză BBCH 74-89. Pentru a obţine cele mai bune rezultate trebuie să se acopere cât mai uniform fructele cu soluţia de tratat. Se vor utiliza doze specifice aplicării fungicidelor.

Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit şi poate fi de 500-1500 l/ha. Calitatea aplicării și condițiile climatice la momentul efectuării tratamentului (temperatura < 25° C și umiditatea relativă >70%) influențează reușita tratamentului. Pomax este în general miscibil cu alte fungicide şi insecticide. Se recomandă consultarea tabelelor de compatibilităţi şi efectuarea unui test de compatibilitate pentru un amestec nou. De asemenea este recomandată utilizarea integrală a amestecului imediat după pregătire.

AVANTAJE:
• Eficacitate ridicată asupra bolilor controlate.
• Acțiune rapidă și protectivă de lungă durată.
• Performanță susținută și sigură.
• Economii majore prin producții de bună calitate obținute la costuri avantajoase.

Designed by Pedro
Scroll to Top