BELOUKHA

ERBICIDUL INOVATOR CU APLICAȚII LARGI

 

 

Substanța activă: 680 g/l acid pelargonic (acid nonanoic)
Formulare: concentrat emulsionabil (EC )
Clasificare CLP: PERICOL
Certificat omologare: 337PC / 28.08.2017

 

Mod de acțiune
Beloukha este un erbicid total împotriva buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale și unele perene în cultura viței-de-vie. Beloukha poate fi utilizată pentru plivitul lăstarilor de pe tulpina viței-de-vie și pentru defolierea culturii cartofului. Conține substanța activă acid pelargonic (acid nonanoic), care este 100% de origine vegetală. Beloukha are o acțiune de contact bine definită – țesutul tratat al plantei este distrus după 2-3 h de la aplicare, iar planta moare din cauza deshidratării, deoarece Beloukha nu are un efect sistemic, nu se translocă și nu afectează rădăcinile plantei.

Spectrul de activitate asupra următoarelor buruieni monocotiledonate și dicotiledonate:

Iarbă-Bărboasă (Echinochloa crus-galli), Pătlagină (Plantago lanceolata), Troscot (Polygonum aviculare), Păpădie (Taraxacum officinale), Rocoină (Stellaria media), Ventrilică (Veronica officinalis), Piciorul-Cocoșului (Ranunculus repens L.), Piciorul-Caprei (Aegopodium podagraria), Coada-Calului (Equisetum arvense L.), Cruciuliță (Senecio vulgaris), Pălămidă (Cirsium arvense), Știr (Amaranthus retroflexus), Spanac-sălbatic alb (Chenopodium album), Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Mușețel (Matricaria chamomilla), Trepădătoare (Mercurialis annua), Zârnă (Solanum nigrum), Rochița-rândunicii (Convolvulus arvensis) (fază timpurie).

 

1. Utilizat în viticultură (plivitul lăstarilor): Plivitul lăstarilor în viticultură este o activitate importantă în această cultură. Prin această operațiune, se oferă următoarele avantaje:

 • Evitarea devitalizării;
 • Reducerea incidenței micozelor;
 • Evitarea autoumbririi și creșterii compacte a suprafeței foliajului;
 • Crește calitatea producției și ușurința recoltării;
 • Crește capacitatea de aerare în interiorul butucului;
 • Evitarea debilitării butucului ca în cazul folosirii erbicidelor sistemice.

Beloukha poate fi aplicat cu o doză de 16 l/ha până la două aplicări pe sezon, intervalul dintre aplicări fiind de 15-21 zile. Plivirea lăstarilor se poate face până la înălțimea maximă de 25 cm a acestora pentru a garanta o utilizare eficientă.

Tratamentul se poate face din primul an.

2. Utilizat în viticultură (combaterea buruienilor): Beloukha poate fi aplicat cu o doză de 16 l/ha până la două aplicări, intervalul dintre aplicări fiind de 2-4 săptămâni. Tratamentul se poate face pe întreaga durată a perioadei de vegetaţie. Talia maximă a buruienilor trebuie să fie 10-15 cm. Tratamentul se poate face din primul an de la plantare.

3. Utilizat în cultura cartofului (defoliere): Utilizarea Beloukha ca defoliant asigură și combaterea buruienilor din cultura cartofului și oferă următoarele avantaje:

 • Uniformizarea maturării întregii culturi;
 • Recoltarea uşoară;
 • Separarea mai bună a tuberculilor de vrej;
 • Densitate mare a pulpei și o rezistență mecanică îmbunătățită a cojii, cu leziuni mai mici în timpul recoltării;
 • Îmbunătățirea uscării tulpinii și evitarea necrozării cojii;
 • Evitarea contaminării tuberculilor cu Phytophthora în câmp, ceea ce conferă o mai bună păstrare în depozit;
 • Reducerea procentului de murdărire a tuberculilor în timpul recoltării.

Beloukha se aplică în volume normale de apă cu o doză de 16 l/ha până la două aplicări, intervalul dintre aplicări fiind de 5-7 zile. În cazul unui foliaj bogat, un tratament suplimentar cu Beloukha poate fi necesar.

În mod extrem, soiurile cu un foliaj bogat au nevoie de un pretratament:

Varianta a). Tocarea vrejilor, după 1-2 zile, urmat de Beloukha. Asigurați-vă că tocarea tulpinilor principale este numai de până la 15-20 cm. Nu tocați plantele mici, care sunt supuse stresului hidric, deoarece acest lucru ar putea provoca necroza cojii și uscarea tulpinilor.

Varianta b). Pretratament cu un desicant, urmat după cca 5-7 zile de Beloukha.

   

 

ABONAȚI-VĂ LA LISTA NOASTRĂ DE EMAIL-URI

We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking above, you agree that we may process your information in accordance with these terms.
Designed by Pedro
Scroll to Top