BELCHIM - NEWS CENTER

Vineri, Februarie 22, 2019

26 mai 2017 – Timisoara jud Timis

  • Accesări: 537

BelCamp – Academia Culturilor - Parteneriat pentru știință, acord bilateral pentru agricultura durabilă. Belchim Crop Protection, în asociere cu USAMVBT, au organizat BelCamp – Academia Culturilor, un eveniment reprezentativ pentru tehnologia modernă în cultura mare.

În data de 26 mai 2017, în Aula Magna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”din Timisoara, a început a doua ediție a proiectului BelCamp, anul acesta sub egida „Academia culturilor”. Evenimentul s-a derulat sub patronajul asocierii între USAMVBT și compania belgiană Belchim Crop Protection, un reprezentant important și inovator pe piața europeană a soluțiilor tehnologice agrochimice pentru majoritatea tipurilor de cultură.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost onorată de domnul Prof. univ. Cosmin Popescu, Rector al USAMVBT, care a subliniat necesitatea organizării acestui tip de dezbateri în parteneriat, utile pentru fermieri, studenți și cadre didactice deopotrivă.

Conferința a continuat cu prezentarea celor mai noi concepte tehnologice de erbicidare pentru culturile de porumb, floarea-soarelui și soia, susținute de către domnul Dorin Pop, Directorul Regional de Marketing și Dezvoltare pentru Europa Centrală și de Sud-Est al concernului belgian și de invitatul special al companiei, domnul Gilles Deschomets, European Crop Manager pentru culturi de camp.

Demonstrația practică pentru expunerea noilor tehnologii s-a desfășurat pe sola universității, în prezența a aproximativ 350 fermieri și cadre didactice, dintre care un număr impresionant de agricultori din țările vecine : Serbia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Slovenia si Italia. Prezentările demonstrative în câmp au fost complete prin participarea extraordinară a domnului Petre Daea,  Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și a domnului Prof. univ. Valeriu Tabără, fost Ministru al Agriculturii în doua mandate

Această experiență a oferit participanților oportunitatea să descopere conexiunea între universitatea bănățeană cu istoric vast în evoluția și formarea specialiștilor agronomi și necesitatea implicării susținute a companiilor moderne, așa cum este Belchim Crop Protection, cu suport tehnic profesional, pentru furnizarea de know-how și consolidarea unei agriculturi sustenabile în viitor. 

 

ABONAȚI-VĂ LA LISTA NOASTRĂ DE EMAIL-URI

We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking above, you agree that we may process your information in accordance with these terms.
Designed by Pedro
Scroll to Top