VIDERYO F

Substanța activă ciazofamid 40 g/l + 400 g/l folpet
Formulare suspensie concentrată
Clasificare CLP PERICOL
Certificat omologare 208PC/20.10.2016
Deținător omologare ISK BIOSCIENCES EUROPE SA, BELGIA

VIDERYO F este un fungicid nou destinat combaterii manei la vița-de-vie (Plasmopara viticola) care înglobează două substanțe active complementare (ciazofamid+folpet) protejând planta atât din interior, cât și din exterior. Ciazofamid din compoziția fungicidului este o substanță activă de generație recentă, și aparține grupei inhibitorilor de quinona din familia cianomidazole fără rezistență detectată.
Are un efect rapid de penetrare în 2 ore fiind translocat în limbul foliar și intervine în blocarea transportului de electroni în membranele mitocondriale.
Substanța activă folpet face parte din familia Phtalimide și exercită o acțiune de contact multisite
intervenind la 3 nivele diferite: diviziunea celulară, respirația și creșterea permeabilității membranelor celulare. Folpet are o eficacitate excepțională în controlul manei pe ciorchine și efect secundar asupra putregaiului cenușiu.
VIDERYO F este un fungicid inovativ întrucât este o unealtă eficientă în managementul riscului de apariție a formelor rezistente la mană în cultura viței-de-vie.

 

CULTURA

DOZA

viță-de-vie

2,5 l/ha

 

VIDERYO F este o formulare optimizată pentru cultura viței-de-vie ce asigură o protecție calitativă datorită caracteristicilor intrinsece ale fungicidului:

  • Efect de difuzie imediată
  • Rezistența ridicată la spălare
  • Protecție excepțională a ciorchinelui
  • Acțiune preventivă
  • Retroactivitate (12-24h după producerea infecției)
  • Activitate antisporulantă deteminantă (inhibare a sporulării și distrugere a sporilor)
  • Penetrare rapidă a frunzei (se translocă în interiorul mezofilului foliar la două ore după aplicare)

VIDERYO F datorită formulării specifice (penetrant+contact) exercită o eficacitate maximă de control a manei atât pe frunze cât și pe ciorchini.

Videryo F

ABONAȚI-VĂ LA LISTA NOASTRĂ DE EMAIL-URI

We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking above, you agree that we may process your information in accordance with these terms.
Designed by Pedro
Scroll to Top