VIDERYO F

Substanța activă ciazofamid 40 g/l + 400 g/l folpet
Formulare suspensie concentrată
Clasificare CLP PERICOL
Certificat omologare 208PC/20.10.2016
Deținător omologare ISK BIOSCIENCES EUROPE SA, BELGIA

VIDERYO F este un fungicid nou destinat combaterii manei la vița-de-vie (Plasmopara viticola) care înglobează două substanțe active complementare (ciazofamid+folpet) protejând planta atât din interior, cât și din exterior. Ciazofamid din compoziția fungicidului este o substanță activă de generație recentă, și aparține grupei inhibitorilor de quinona din familia cianomidazole fără rezistență detectată.
Are un efect rapid de penetrare în 2 ore fiind translocat în limbul foliar și intervine în blocarea transportului de electroni în membranele mitocondriale.
Substanța activă folpet face parte din familia Phtalimide și exercită o acțiune de contact multisite
intervenind la 3 nivele diferite: diviziunea celulară, respirația și creșterea permeabilității membranelor celulare. Folpet are o eficacitate excepțională în controlul manei pe ciorchine și efect secundar asupra putregaiului cenușiu.
VIDERYO F este un fungicid inovativ întrucât este o unealtă eficientă în managementul riscului de apariție a formelor rezistente la mană în cultura viței-de-vie.

 

CULTURA

DOZA

viță-de-vie

2,5 l/ha

 

VIDERYO F este o formulare optimizată pentru cultura viței-de-vie ce asigură o protecție calitativă datorită caracteristicilor intrinsece ale fungicidului:

  • Efect de difuzie imediată
  • Rezistența ridicată la spălare
  • Protecție excepțională a ciorchinelui
  • Acțiune preventivă
  • Retroactivitate (12-24h după producerea infecției)
  • Activitate antisporulantă deteminantă (inhibare a sporulării și distrugere a sporilor)
  • Penetrare rapidă a frunzei (se translocă în interiorul mezofilului foliar la două ore după aplicare)

VIDERYO F datorită formulării specifice (penetrant+contact) exercită o eficacitate maximă de control a manei atât pe frunze cât și pe ciorchini.

Videryo F

Designed by Pedro
Scroll to Top