Molina

Specialistul culturilor horticole

DATE TEHNICE
Substanța activă: 100 g/l tetraconazol
Formulare: concentrat emulsionabil (EC)
Clasificare CLP: PERICOL

Certificat omologare: 489PC/14.03.2019

MOD DE ACȚIUNE
Molina este un fungicid pe bază de tetraconazol, un triazol de generație nouă, care face parte din grupul IBS (inhibitori ai biosintezei sterolului).

CULTURA SPECTRU DE COMBATERE DOZA EPOCA DE APLICARE TIMP DE PAUZĂ MRL* mg/kg
Căpșun (plantații pe rod) Făinarea (Sphaerotheca macularis), Pătarea albă a frunzelor de căpșun (Mycosphaerella fragariae) 0,6 l/ha Pe parcursul fazei de înflorire (BBCh 61-69) 7 zile 0,2
Căpșun (plantații-mamă) Pătarea albă a frunzelor de căpșun (Mycosphaerella fragariae) În perioada de dezvoltare a plantelor și a plantelor tinere (BBCh 41-49) 7 zile 0,2
Crizanteme (spații protejate) Myrothecium roridum 0,05% (50 ml în 100 l apă) La îndeplinirea condițiilor de debut al bolilor
Măr Rapănul mărului (Venturia inaequalis)Făinarea mărului (Podosphaera leucotricha) 0,4 l/ha De la stadiul de mugure roz, până la începutul coacerii fructelor (BBCh 57-83) 14 zile 0,3
Trandafir (câmp) Făinarea (Sphaerotheca pannosa var rose) 0,6 l/ha La întrunirea condițiilor de debut al bolii 0,02
Trandafir (spații protejate) Pătarea neagră (Diplocarpon rosae) 0,05% (50 ml în 100 l apă) La întrunirea condițiilor de debut al bolii 0,02

*MRL – LMA= limită maxim admisă (de pesticide)

*mRl – lmA= limită maxim admisă de pesticide

RECOMANDĂRI DE APLICARE
Tratamentele se vor face după emiterea buletinelor de avertizare sau întrunirea condițiilor de declanșare a bolilor, cu respectarea schemei de tratament. Tratamentele se vor face în alternanță cu fungicide cu mod de acțiune diferit, păstrând un interval între tratamente de 10-15 zile (8-10 zile în aplicări curative).

Epoca de aplicare este în funcție de specie:
Măr: de la stadiul de mugure roz, până la începutul coacerii fructelor (BBCh 57-83). Ajustați volumul de apă în funcție de dimensiunea coroanei. Număr maxim de tratamente per sezon: 3.
Căpșuni (plantațiile producătoare de fructe): pe parcursul fazei de inflorire (BBCh 61-69).Număr maxim de tratamente per sezon: 2.
Căpșuni (plantații-mamă): în perioada de dezvoltare a plantelor și a plantelor tinere (BBCh 41-49). Număr maxim de tratamente per sezon: 2.
Trandafiri: produsul se utilizează preventiv sau curativ, după ce au fost identificate primele simptome ale bolii. Număr maxim de tratamente per sezon: 3.
Crizanteme: produsul se utilizează preventiv sau curativ, după ce au fost identificate primele simptome ale bolii. Număr maxim de tratamente per sezon: 1.

AVANTAJE:
• Fungicid de ultimă generație cu triplă acțiune sistemică (preventiv, curativ, eradicativ).
• Eficacitate ridicată asupra patogenilor cheie.
• Flexibilitate mare în utilizare, se poate aplica singur sau în diverse combinații.
• Produs de protecție cu selectivitate ridicată asupra speciilor omologate, sigur pentru mediu și fără acumulări reziduale în plantă.