BELCHIM - NEWS CENTER

Marți, Februarie 18, 2020

26 mai 2017 – Timisoara jud Timis

  • Accesări: 1281

BelCamp – Academia Culturilor - Parteneriat pentru știință, acord bilateral pentru agricultura durabilă. Belchim Crop Protection, în asociere cu USAMVBT, au organizat BelCamp – Academia Culturilor, un eveniment reprezentativ pentru tehnologia modernă în cultura mare.

În data de 26 mai 2017, în Aula Magna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”din Timisoara, a început a doua ediție a proiectului BelCamp, anul acesta sub egida „Academia culturilor”. Evenimentul s-a derulat sub patronajul asocierii între USAMVBT și compania belgiană Belchim Crop Protection, un reprezentant important și inovator pe piața europeană a soluțiilor tehnologice agrochimice pentru majoritatea tipurilor de cultură.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost onorată de domnul Prof. univ. Cosmin Popescu, Rector al USAMVBT, care a subliniat necesitatea organizării acestui tip de dezbateri în parteneriat, utile pentru fermieri, studenți și cadre didactice deopotrivă.

Conferința a continuat cu prezentarea celor mai noi concepte tehnologice de erbicidare pentru culturile de porumb, floarea-soarelui și soia, susținute de către domnul Dorin Pop, Directorul Regional de Marketing și Dezvoltare pentru Europa Centrală și de Sud-Est al concernului belgian și de invitatul special al companiei, domnul Gilles Deschomets, European Crop Manager pentru culturi de camp.

Demonstrația practică pentru expunerea noilor tehnologii s-a desfășurat pe sola universității, în prezența a aproximativ 350 fermieri și cadre didactice, dintre care un număr impresionant de agricultori din țările vecine : Serbia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Slovenia si Italia. Prezentările demonstrative în câmp au fost complete prin participarea extraordinară a domnului Petre Daea,  Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și a domnului Prof. univ. Valeriu Tabără, fost Ministru al Agriculturii în doua mandate

Această experiență a oferit participanților oportunitatea să descopere conexiunea între universitatea bănățeană cu istoric vast în evoluția și formarea specialiștilor agronomi și necesitatea implicării susținute a companiilor moderne, așa cum este Belchim Crop Protection, cu suport tehnic profesional, pentru furnizarea de know-how și consolidarea unei agriculturi sustenabile în viitor. 

 

Designed by Pedro
Scroll to Top