Mitsui & Co. devine acționar al Belchim

Belchim Crop Protection N.V./S.A. (BCP) anunță că Mitsui & Co. Ltd. (Mitsui) a ajuns la un acord pentru a achiziționa o participație de control la BCP prin intermediul filialei sale Mitsui AgriScience International S.A./N.V. (MASI).

Acordul, semnat pe 6 decembrie, prevede că MASI va deveni acționar al BCP prin achiziționarea acțiunilor deținute de Belchim Management N.V./S.A. și afiliatul său.

Sub rezerva aprobării Comisiei Europene, achiziția se va finaliza în două momente diferite; în prima fază, 30% din acțiunile BCP vor fi achiziționate împreună cu controlul afacerii. Restul de 32% din acțiuni vor fi achiziționate în schimb în februarie 2021.
Sprijinul pentru această operațiune a fost oferit de ambii alți acționari ai BCP, ISK Biosciences Europe N.V./S.A. (IBE) și Mitsui Chemicals Agro Inc. (MCAG).

Cu acest nou partener, Belchim își va consolida Misiunea: să fie cel mai bun acces pe piață pentru produsele agrochimice din Europa și America de Nord. Va face acest lucru propunând soluții inovatoare rezultate din cercetarea partenerilor săi japonezi și a portofoliului său de molecule, precum și a produselor derivate din parteneriate cu alte companii, cum ar fi Globachem.

Belchim va continua să acționeze ca o companie independentă și cu colaborarea noului acționar Mitsui va avea oportunitatea de a îmbunătăți oportunitățile, serviciile și ofertele pentru clienții săi.

Johan De Saegher
CEO – Protecția Culturii Belchim