Belchim Crop Protection continuă să îşi construiască gama de soluţii inovatoare pentru agricultura de astăzi şi de mâine.

Belchim Crop Protection a dobândit drepturile de distribuţie pentru insecto-acaricidul companiei Nihon Nohyaku, tebufenpirad, în multe ţări din întreaga lume. Ca parte a acordului, Belchim Crop Protection gestionează prelungirea aprobării substanţei active tebufenpirad în Europa şi a depus dosarul de prelungire în luna aprilie a acestui an. Produsele care conţin tebufenpirad vor fi comercializate sub denumirile Shirudo® şi Pyranica® şi vor beneficia de acţiune cu spectru larg împotriva diferitelor specii de acarieni, efecte asupra tuturor etapelor, reducere semnificativă, acţiune translaminară şi eficacitate de lungă durată. În faza următoare, Belchim Crop Protection va extinde utilizarea acestuia şi pe alte culturi în afară de cele omologate în prezent.

Johan De Saegher, Preşedintele Belchim, precizează: „Acest acord se bazează pe strategia de bază şi pe competenţele companiei noastre pentru a aduce tehnologia japoneză pe piaţa agricolă şi pentru a dezvolta soluţii durabile cu cele mai bune sfaturi tehnice pentru cultivatori. Suntem onoraţi să colaborăm cu partenerii noştri japonezi, cum ar fi compania Nihon Nohyaku, pentru a combina cercetarea şi dezvoltarea, cunoştinţele normative şi puterea pieţei pentru a maximiza potenţialul produselor.”

Frederic Charpentier, Director de Vânzări pentru Zonele de Sud şi Est în cadrul Belchim comentează despre acord: „Acordul cu privire la tebufenpirad indică un nou pas înainte în parteneriatul dintre Nihon Nohyaku, Nichino Europe şi Belchim Crop Protection. Tebufenpirad va permite Belchim să cucerească noi pieţe, noi segmente, noi teritorii şi noi relaţii.”

Manfred Hilweg, Director General al Nichino Europe declară: „În ultimele decenii, Belchim Crop Protection şi Nihon Nohyaku / Nichino Europe au creat un parteneriat foarte strâns şi de succes, în principal în Europa. Cooperarea cu privire la tebufenpirad este o oportunitate interesantă de a extinde acest parteneriat către teritorii din afara Europei şi de a maximiza potenţialul tebufenpirad.”

Share this post